Verlicht Valburg. (foto: Christa van Kleef)
Verlicht Valburg. (foto: Christa van Kleef) Christa van Kleef

Verlichte WinterAvond-

Wandeling Valburg

VALBURG - De kortste nacht is net voorbij en de donkere dagen voor kerst zijn bijna ten einde. Juist dan is wandelen fijn omdat het lekker waait, kraakt en knispert. Perfect voor een frisse neus en rode wangen.

Het pittoreske in kerstsfeer getooide Betuwse Valburg en omgeving leent zich uitstekend voor een wandeling tijdens de zonsondergang. De route is bijzonder verlicht met lichtjes en lichtsculpturen. Deels is de route in het schemer en donker, neem zelf een zaklampje mee.

Voor kinderen is er op de 6 km een speurtocht. En dan smaakt halverwege een warme chocomelk beter dan ooit. Om de sfeer in het donker te verhogen hul jezelf en de kinderen creatief in kleding met lichtjes. De drie mooist geklede en de drie juiste antwoorden van de speurtocht ontvangen een beloning.

De 12 km wandeling heeft een verrassende stop met warme consumptie. Na afloop van de wandeling is er voor iedereen een aandenken en warme erwtensoep. Niets wisselvalliger dan de winter. Maar of het nu gaat vriezen of dooien, het is altijd wandelweer.

Zondag 22 december start tussen 15:30 en 17:00 uur (sluit 21:00 uur) de eerste verlichte WinterAvondWandeling in Valburg vanaf café De Viersprong voor 6 en 12 km. De kosten voor de WinterAvondWandeling (KWBN-korting 1 euro) is 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen onder de 14 jaar (mits onder begeleiding van een volwassene).

Aan de bewoners van Valburg, van de huizen en tuinen langs de routes is verzocht of zij hun omgeving extra feestelijk willen verlichten. Informatie staat op www.solemates.one en Facebook SoleMateS SoleMateS: bekend van de jaarlijkse Pinkstertocht Elst.