Afbeelding
Foto:

Nieuwe dienstregeling

Buurtbus 556 Overbetuwe

OVERBETUWE - Sinds de start op 10 december 2018 rijdt Buurtbus 556 Overbetuwe nu inmiddels bijna een jaar dagelijks tussen Heteren, Driel en Elst. "Veel tevreden passagiers hebben we sindsdien al vervoerd. We kunnen rustig stellen dat de Buurtbus 556 in een behoefte voorziet."

Het aantal passagiers kan zeker nog wel beter, maar elke maand stijgt het aantal nog. "Laten we hopen dat deze trend ook in 2020 doorzet. Ook hebben we een mooi aantal enthousiaste en vrijwillige chauffeurs. Maar ook hier kunnen we er altijd nog wel een aantal extra gebruiken."

Vanaf 16 december ook halte Station Elst. "Na één jaar hebben we wat ervaringsgegevens en is het dus tijd om de dienstregeling wat te verbeteren en aan de wensen van de klant aan te passen. Zo rijden we niet meer over de dijk bij Heteren, maar nemen we met ingang van de nieuwe dienstregeling de Boltweg. Ook de aanrijroute naar het Europaplein in Elst passen we iets aan. De huidige haltes blijven allemaal, echter door het stroomlijnen van de route hebben we tijd gekregen om ook station Elst als extra halte op te gaan nemen.

De dienstregeling sluit aan op een trein van en naar Nijmegen. Ook voor scholieren op het Aam college wordt Buurtbus 556 zo aantrekkelijk. We hopen dat deze extra halte veel extra passagiers gaat opleveren."

Nieuwe bus

"Nu Buurtbus 556 bewezen heeft in een behoefte te voorzien, krijgen we een dezer maanden ook een nieuwe, modernere bus. De nieuwe bus heeft dubbele deuren, een vlakke vloer en een lage instap. Allemaal zaken die onze passagiers zeker zullen waarderen. Op naar een mooi Buurtbus jaar in 2020", aldus het bestuur van Buurtbusvereniging 556 Overbetuwe.

Voor informatie kan men contact opnemen met Jos Ouwerling, 06 41376698.