Genieten van schoolschaatsen. (foto: Jaleesa Freelance Fotografie)
Genieten van schoolschaatsen. (foto: Jaleesa Freelance Fotografie)

Drie weken gein voor groot en klein op het Winterfestijn

ELST - Nog een paar weekjes en dan barst het feest weer los. Op 14 december gaat de dertiende editie van Winterfestijn Overbetuwe van start. De organisatie heeft weer een fantastisch programma in elkaar gedraaid. Met oude bekenden, maar ook met nieuwe, frisse ideeën.

Al dertien jaar is het Winterfestijn hét evenement in de regio. Het festijn trekt ieder jaar meer bezoekers. Dit jaar pakt de organisatie uit met oude succesnummers, zoals curlen, pubquiz en de schaatslessen. De bingo’s en Avondje Nl staan garant voor een drukbezocht Wintercafé. Maar naast Hollandse hits kun je dit jaar ook genieten van Duitse muziek. DJF Dance Centre geeft weer een vette show en wordt vergezeld door Winterse figuren.

De organisatie probeert ieder jaar alle inwoners bedienen. Leerlingen van de Overbetuwse basisscholen komen tijdens schooltijd een uurtje schaatsen. Tijdens de peuter- en kleuteruurtjes kunnen de allerkleinsten hun eerste stapjes op het ijs zetten op een rustige ijsbaan. Maar ook aan de ouderen is gedacht.

Uit een enquête bleek dat er behoefte was aan meer live-muziek en aan activiteiten voor jongeren. Aan deze wensen wordt deze editie ruimschoots tegemoet gekomen. De ijsbaan zal weer wat veranderen qua opzet. Ook de website van het festijn heeft een frisse metamorfose ondergaan.

Voor een aantal activiteiten, zoals schaatslessen, curlen, de pubquiz en het peuter- en kleuterschaatsen dien je je vooraf aan te melden. Houd er rekening mee dat deze uurtjes vaak snel vol zitten. Kijk voor meer informatie over het Winterfestijn op www.wfob.nl.