Xanthos Heren3 in Ouddorp. (foto: Ronald van Osch)
Xanthos Heren3 in Ouddorp. (foto: Ronald van Osch) Ronald van Osch

Xanthos Heren3 op trainingskamp in Brugge

ZETTEN - De volleybalmannen van Xanthos Heren3 hebben de lat dit jaar hoog gelegd. Ondanks de meer dan uitstekende seizoenstart (18 punten uit 5 wedstrijden) wilden zij er alles aan doen om dit hoge niveau vast te houden. Om deze reden is het team van 7 - 9 november op trainingskamp geweest in Brugge.

De mannen uit Zetten zijn grensverleggend bezig geweest in het trainingskamp, en niet alleen omdat Brugge in Belgiƫ ligt. Conditioneel hebben zij grote stappen gezet, niet in de laatste plaats door enkele lange stadswandelingen. Ook zijn de spelers dichter naar elkaar toegegroeid in deze dagen.

Het hoogtepunt van het trainingskamp bleek echter niet in Brugge te liggen, maar in Zeeland. Om te voorkomen dat het goede gevoel van het trainingskamp zou overwaaien, werd de harde wind op de afsluitende dag gebruikt voor het Oudhollandse strandzeilen op het strand van Ouddorp. Deze race kostte de spelers letterlijk bloed, zweet en tranen. Ondanks het eeuwige getouwtrek binnen het team tussen de jonge honden en de oude bokken, maakte het trainingskamp opnieuw duidelijk dat het met de teamspirit wel goed zit!

"Wij nodigen u uit om de komende weken met eigen ogen te komen aanschouwen dat de hoge tussenklassering van Xanthos Heren3 geen toeval is. Graag tot ziens in De Wanmolen of een andere topsportlocatie in de buurt."