Opa en kleindochter halen herinneringen op... (foto: Wil Teunissen)
Opa en kleindochter halen herinneringen op... (foto: Wil Teunissen)

Forte Fit brengt de Betuwse revue: Opa vertel eens...

ELST - Forte Fit heeft vorig jaar voor het eerst een revue gepresenteerd in Theater De KiK. Vele bezoekers vroegen om een vervolg. En die gaat er komen! Op 23 november presenteren zij “Opa, vertel eens …”

U kent allen nog wel het lied 'Opa, kijk ik vond op zolder...' (een lied bekend onder de naam 'De Zuiderzeeballade'). Het nummer werd het meest succesvol in de versie van Sylvain Poons en de destijds veertienjarige Oetze Verschoor. In 1962 stond het enkele maanden in de Nederlandse hitparade. Dit lied is het uitgangspunt voor de revue.

Aan de hand van een door zijn kleindochter op zolder gevonden fotoboek is het een reis door het leven van een opa. Van zijn jonge jaren via zijn pubertijd naar zijn vaderschap en zijn opa-zijn. Verteld en in beeld gebracht door Theo van Bladel (opa), Lizz de Boer (kleindochter) en Anja van de Bos (oma).

Dit alles ondersteund met de optredens van Balletgroep Babs (jeugd en jong volwassenen), zangeres Leona, koor Eigenwijs en de videowall. De muziek variëert van het Zwanenmeer tot Oerend hard en alles daar tussen in. Geniet van de combinatie van toneel en muziek; u komt ogen en oren te kort! Een uitgaansavond zoals die in de jaren '50 en '60 vaker in theaters werd opgevoerd.

Reserveer snel uw kaarten om verzekerd te zijn van een plaatsje. Vorig jaar was de zaal uitverkocht. En u wilt er toch ook (weer) bij zijn?

De revue is zaterdag 23 november 20:00 uur (zaal open 19:30 uur). Toegangsprijs: tien euro. Kaarten bestellen kan via de website van Theater De Kik.