Xanthos Heren3 koploper

na winst tegen Dovol Heren1

ZETTEN - Op 8 oktober was De Wanmolen in Zetten het toneel voor de volleybalderby tussen Xanthos Heren3 en Dovol Heren1. Deze wedstrijd stond al wekenlang omcirkeld op de kalender, en is gezien de historische onderlinge ontmoetingen op voorhand een garantie voor spanning en sensatie.

Bij een 4-0 overwinning zou Xanthos de nieuwe lijstaanvoerder worden in de tweede klasse J. Dit was voor het thuisteam een extra motivatie om tegen de gasten uit Dodewaard vol gas te gaan.

De eerste set verliep vrij eenvoudig. Xanthos maakte dankbaar gebruik van de fouten van de tegenstander en won ruim met 25-15. In de tweede set verzuimde Xanthos afstand te nemen, waardoor Dovol lang bij bleef. Na een slimme time-out en een goede opslagserie trok Xanthos de set naar zich toe: 25-22. De derde set verliep in eerste instantie moeizaam. Vooral doordat Xanthos de vele kansen aan het net onbenut liet, kregen de gasten het geloof dat ze deze set konden winnen. De individuele klasse en de onverzettelijkheid van Xanthos gaf uiteindelijk ook nu weer de doorslag: 25-20. In de vierde set kwam Xanthos niet meer in de problemen. Bij Dovol ontstond steeds meer moedeloosheid en irritatie over het eigen spel. Xanthos maakte het professioneel af: 25-19.

Na het laatst fluitsignaal van de scheidsrechter stond het daadwerkelijk 4-0, zodat Xanthos de nieuwe koploper was.