Bijen brengen een beter bestaan

Leven in verbondenheid met elkaar

ANGEREN - Leven vanuit verbondenheid geeft betekenis en zin. Heel concreet kun je je verbinden met projecten veraf en dichtbij, waarin mensen proberen de wereld leefbaarder te maken. Op 6 oktober is er om 10.00 uur een dienst over het thema verbondenheid in de Protestantse Gemeente Angeren, Molenstraat 1. We besteden aandacht aan een project van kerk in Actie in Guatemala.

Dit land werd tientallen jaren geteisterd door burgeroorlog. Vooral voor jongeren die tot de Maya bevolking behoren is er nauwelijks toegang tot onderwijs en weinig kans op werk. Gelukkig zijn er initiatieven, zoals in het vredescentrum Barbara Ford. Daar wordt deze jongeren een vakopleiding geboden, tot imker of in textiel bedrukken. Vervolgens worden de jongeren geholpen in coöperaties met elkaar een onderneming te starten. Op den duur kunnen ze in hun eigen onderhoud voorzien. Ze krijgen ook training in mensenrechten, leren opkomen voor hun eigen rechten. Zo komt er perspectief voor henzelf en voor hun familie.

Kerk in actie werkt mee in dit plan en wil mensen oproepen hun steun te betuigen. Het doet goed te horen als mensen voor elkaar instaan. Als mensen niet bij de pakken neer gaan zitten, maar steeds opnieuw al hun vindingrijkheid inzetten voor een leefbare wereld. De dienst is voorbereid in samenwerking met de werkgroep Zending Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking in Lingewaard.

Els de Clercq

Senioren Actief Bemmel

BEMMEL - Na uw 50e verjaardag kunt u bij de SAB naar de yogalessen. Ook mannen zijn welkom om kennis te komen maken met yoga in De Kinkel.

Inmiddels zijn er tien groepen en we hebben momenteel ruimte bij de maandagyoga om 11.15 en 16.45 uur. Dinsdagochtend om 9.30 uur en dinsdagmiddag om 15.30 en 17.00 uur.

Voor (meer) informatie kunt u bellen (bij voorkeur tussen 16.00- 18.00 uur) met cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel SAB: Willemien Hermsen, 0481 463555 José van Rossum, 0481 461856.