De gasten luisteren geconcentreerd naar de getallen die worden opgelezen. (foto: Kitty Arends)
De gasten luisteren geconcentreerd naar de getallen die worden opgelezen. (foto: Kitty Arends)

Bingo spelen met

de Zonnebloem bij De Loohof

ZETTEN - Op woensdag 25 september was het enige tijd muisstil bij ontmoetingscentrum De Loohof in Zetten. Onder het genot van koffie of thee met een Zetteneesje werden de deelnemers verwelkomd. Vervolgens luisterden de Zonnebloemgasten naar de getallen die werden opgelezen door Jack Op den Brouw. De stilte werd af en toe doorbroken door de uitroep: Bingo!

Er waren hele mooie prijzen te winnen. Bij een lekker drankje werd er gezellig nagepraat door alle gasten. Een ieder keerde weer tevreden huiswaarts. De gasten hebben echt genoten van deze middag, leuk om op terug te zien!

De bingo werd georganiseerd door de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk in samenwerking met het ontmoetingscentrum. Het doel van het centrum is dat ouderen elkaar ontmoeten, samen bezig zijn en daarmee eenzaamheid te voorkomen. Wekelijks organiseren zij een aantal vaste activiteiten en beginnen vaak met een bakje koffie om de dag gezellig met elkaar op te starten. In de middag zijn er verschillende activiteiten. In het schema op https://www.ontmoetingscentrumdeloohof.nl/ staan de vaste activiteiten als samen koffiedrinken, samen eten, klaverjassen, schilderen, sjoelen, bloemschikken en koersbal. In het pand naast Zeeman aan de Hoofdstraat in Zetten is momenteel een expositie van schilderijen van de deelnemers.

De Zonnebloem heeft hetzelfde doel maar dan voor mensen met een lichamelijke handicap. De vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken de gasten ook thuis. "Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk dan kunt u contact opnemen met: Cora Mantel c.mantel@hetnet.nl; 0488 454931."