Open Huis Israelproducten

HETEREN - Vrijdag 4 oktober van 18.30-20.00 uur en zaterdag 5 oktober van 10.30-12.30 uur is men welkom bij een ‘Israel-special’ in De Vluchtheuvel, Kastanjelaan 20 in Heteren. De Bron is een combinatie van boekentafel en I(srael) P(roducten) C(entrum)-consulentschap, die verzorgd wordt door enkele enthousiaste vrijwilligers. Er is deze keer met het oog op de Israel-zondag 6 oktober een ‘Jom Kipoer-expo’ ingericht.

Daarnaast is het zaterdag 5 oktober is ‘falafeldag’! Dan wordt er tussen 11.00 en 12.30 uur voor een euro falafel geserveerd. Een smakelijke vegetarische snack uit Israel. In verband met de voorbereidingen is opgave verplicht. Dat kan uiterlijk 3 oktober via boekenbron@gmail.com.

Naast handdoeken, verzorgingsproducten, kandelaars, confituren, thee, sokken en schorten worden er ook verschillende boeken zoals bijbelse dagboeken, gedichtenbundels en kinderboeken en geschenkboekjes te koop aangeboden. De verkoop van de boeken komt ten goede aan het zendingswerk in Nederland en de dat van de Israel-producten aan de kleine ondernemers en speciale projecten in Israel. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met boekentafel en de Israel-producten.

Workshop over een goed werkend lymfestelsel

ARNHEM - Dinsdag 8 oktober is van 19.00 tot 22.00 uur in het Toon Hermanshuis Arnhem een workshop over een goed werkend lymfestelsel.

Tijdens deze avond zullen oedeemtherapeute Dayenne Zweers en Yogadocent Peter Haima, meer vertellen over een goed werkend lymfestelsel. Een goed werkend lymfestelsel is van groot belang bij de immuun-afweerreactie van het lichaam. Als dit stelsel wordt gehinderd of zelfs deels afgebroken, kunnen problemen ontstaan zoals vochtophoping en lymfe-oedeem. Dit kan gebeuren als men is geopereerd, bestraald en/of chemotherapie heeft ondergaan.

Dayenne legt de werking van het lymfestelsel uit en de behandeling van lymfe-oedeem. Ook laat ze enkele masserende oefeningen zien.

Peter Haima laat simpele yoga-oefeningen zien, hoe met ademhaling en beweging een goede lymfecirculatie kan worden bevorderd.