Een ijsje scoren. (foto: Boddesprinters)
Een ijsje scoren. (foto: Boddesprinters)

Skeelerdiploma's uitgereikt

BEMMEL - Het diplomarijden bij de skeelervereniging b.od. de Sprinters was weer een enorme happening. Aan het einde van het seizoen kunnen de jeugdige skeeleraars laten zien wat ze geleerd hebben. Het was een drukte van belang.

Op de baan de vele skeeleraars en langs de baan de ouders, die niets wilden missen van wat hun kinderen dit seizoen hadden geleerd. De jeugdtrainers hadden een gevarieerd parcours uitgezet.
Om 19.15 uur begon het diplomarijden: 50 meter slalomrijden. Zo snel mogelijk tussen de pilonnen doorrijden zonder ze omver te rijden. 50 meter sprint. In de starthouding staan en na het startschot zo snel mogelijk naar de finish. Daarna kwam een belangrijk onderdeel van het skeeleren: het goed kunnen remmen. Als afsluiting volgde het onderdeel 'de Elfstedentocht'. Op de 400 meterbaan moesten de kinderen in twintig minuten zoveel mogelijk rondjes afleggen.
Moe en voldaan gingen de kinderen naar de kantine, waar ze getrakteerd werden op limonade. Dat hadden ze wel verdiend na zoveel inspanning. Nu was het wachten op het uitreiken van de diploma’s door de jeugdtrainers Paul en Willem. Gelukkig, iedereen geslaagd. En zo kreeg iedereen een diploma.
En er was nog een verrassing: één van de ouders had geregeld, dat een ijscobus naar de baan kwam en alle kinderen een hoorntje met twee bollen zelfbereid ijs kregen. Dat was smullen. Ook de ouders konden daarna een ijsje halen. Zo werd het een onvergetelijke avond.