Tafeltennis-

competitie HTTC

HETEREN - Het eerste team kon de prima start van de competitie geen vervolg geven. In Ede was Bit.nl met 8-2 te sterk.

Meriam Willemse wist eenmaal te scoren en er was winst in het dubbelspel. Het tweede team won met 6-4 van Rhenus. Ronald Stevens was de grote man met drie winstpartijen. Rudy Gerritsen won tweemaal en Ramona Gerritsen was eenmaal succesvol. Team drie speelt in een sterke poule en wacht nog op de eerste zege. SKF won met 7-3. Daan Barends speelde voortreffelijk en won driemaal. Het vierde team speelde, tegen Herpen, een spannende pot. De 5-5 eindstand was niet verwonderlijk.

Ruud van Kooij en Hans Wassink wonnen keurig tweemaal en Johan Soppe scoorde eenmaal. Team vijf kwam deze week voor de eerste keer in actie en klopte Sethone met 7-3. Jaap van der Garde en Alaa Alsaaidi waren in puike vorm en wonnen driemaal. Ook in het dubbelspel waren ze niet te kloppen. Het zesde team moest, na de goede start in deze competitie, nu de meerdere erkennen in Smash. Sascha Colen en Bert Vennik wonnen eenmaal en waren samen sterk in het dubbelspel.

Het jeugdteam gooit hoge ogen in deze competitie. Deze week werd er, tegen TCB, sterk gespeeld. Niels Loeffen en Bodhi Lindeboom wisten een fraaie 8-2 overwinning te behalen. De training van Bert Liethof begint zijn vruchten af te werpen.

HTTC speelt in 'Het Binnenveld'. Belangstellenden zijn welkom om een balletje te komen slaan. De jeugdtraining is op donderdag en de senioren spelen op dinsdag. Men kan kosteloos een maand meespelen. Informatie over tafeltennis in Heteren staat op www.httc71.nl.

Sprookjesfestival

DOORNENBURG - Kasteel Doornenburg is weer opgenomen in het programma van het jaarlijkse Sprookjesfestival. Een evenement geheel gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar.

Kinderen worden spelenderwijs door een gids en een jonkvrouw meegenomen door het kasteel. Het thema is dat een tovenaar die zijn toverstok kwijt is. Een rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier. Het lijkt een gewone rondleiding waar kinderen mogen kruiden stampen, harnas en sprookjeskleding passen en luisteren naar mooie verhalen. Totdat tovenaar Maledoor verschijnt. Een droevige tovenaar zo blijkt, want hij is zijn toverstof kwijt. Alle kinderen mogen helpen zoeken. En zoals het in alle sprookjes afloopt, tovenaar Maladoor vindt zijn tovenaarsstof terug en verlaat dolgelukkig Kasteel Doornenburg.

Zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober, 12.30 en 14.30 uur. Verkleed komen mag! Entree 6 euro. Reserveren via www.kasteeldoornenburg.nl.