Afbeelding
Foto:

Workshop Band On Stage bij Theater De KiK

ELST - Voor jongeren die een instrument bespelen of goed kunnen zingen is dit dé kans om samen met andere muzikanten te oefenen met een professionele bandcoach en te werken aan performance op het podium. De bandcoach is Jürgen Rijkers.

Met zijn bijna 25 jaar ervaring in het geven van gitaarles en bandcoaching is Jürgen Rijkers een ouwe rot in het vak. Hij studeerde in 1999 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Toch heeft hij altijd een frisse kijk op muziek gehouden en is hij zelf erg actief als uitvoerend musicus. Naast het begeleiden van andere artiesten timmert hij zelf aan de weg als singer-songwriter, als frontman van zijn eigen rockband en als flamencogitarist.

Band On Stage bestaat uit minimaal vier personen, bijvoorbeeld toetsen, gitaar, bas, drums, zang. Deze basis kan eventueel worden aangevuld met (bijvoorbeeld) een saxofonist. Zij krijgen tien keer een oefensessie van een uur. In overleg met de bandcoach wordt bepaald welke nummers er ingestudeerd gaan worden. Aansluitend is er de gelegenheid om op te treden voor een publiek bij Theater De KiK.

De workshop is elke dinsdagavond om 17:30 uur voor muzikanten van tussen de 16 en 22 jaar. Om mee te kunnen doen met deze groep moet je al behoorlijk goed kunnen spelen. Meld je vrijblijvend aan via www.muziekschoolallmusic.nl.

Als je twijfelt of je qua niveau in dit bandje past, kom dan toch langs. We kunnen dan samen kijken of deze groep geschikt voor je is. Het is de bedoeling dat er dit jaar nog een groep start voor deelnemers in de leeftijd tot 13 jaar.