Artemisbewoner Joop Schouten de Jel is zichtbaar blij met de nieuwe aanwinst.
(foto: Dorien van Put / Artemis)
Artemisbewoner Joop Schouten de Jel is zichtbaar blij met de nieuwe aanwinst. (foto: Dorien van Put / Artemis) Foto:

Duofiets voor Artemis

BETUWE - Op zaterdag 21 september werden de bewoners van Artemis Woonzorggroep blij verrast met een duofiets. Dit werd mogelijk gemaakt door bijdragen van een aantal sponsoren. Het gebaar vond niet helemaal toevallig op deze dag plaats.

"Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, dit jaar met het thema 'bewegen' ", aldus Teun van Liebergen, initiatiefnemer van de nieuwe duofiets. "Met deze fiets wordt de wereld van de bewoners van Artemis weer een stuk groter. Bovendien, uit onderzoek blijkt dat bewegen het proces van dementeren vertraagd."

Met een duofiets zitten de fietsers naast elkaar, waarbij er een stuurt en beiden trappen. Ze hebben goed zicht en kunnen prima met elkaar communiceren. Zowel verzorgenden als familie en vrienden kunnen op deze manier erop uit met hun dierbaren. Bewoner Joop Schouten de Jel is blij wanneer hij een proefrit met de duofiets maakt. "Dit had ik vanmorgen echt niet verwacht toen ik opstond. Ongelooflijk, wat een verrassing." En daarna, met een lach van oor tot oor: "Het is een mooie dag!"