(foto: Kim Brugman)
(foto: Kim Brugman)

Uw prothese perfect op maat!

ARNHEM - Heeft u vaak etensresten onder uw prothese zitten? Gaat de prothese loszitten of wiebelen? Of heeft u al eens een breuk in uw prothese gehad? Dan kan het zijn dat uw prothese niet meer goed passend is. Dit kan komen door het slinken van de kaak. Het is mogelijk de prothese aan te passen door middel van een rebasing.

Rebasing is het aanbrengen van een voering aan de binnenzijde van de gebitsprothese zodat de prothese weer goed op de kaak aansluit. "Wij raden jaarlijkse controle aan om te kijken of de prothese nog goed in de mond zit. Voor een prothese op twee implantaten geldt dat ook. Deze jaarlijkse controle wordt vergoed. Mocht de prothese al ouder zijn dan vijf jaar dan kan u in aanmerking komen voor een nieuwe prothese. De verzekering vergoedt in de regel iedere vijf jaar een nieuwe prothese."

Graag zouden wij ook aandacht willen vragen voor het reinigen van de prothese. Veel mensen weten nog niet zo goed hoe zij hun prothese het beste schoon kunnen houden. Het is noodzakelijk om dagelijks de prothese goed te reinigen met een prothese tandenborstel en zachte zeep. Gebruik geen tandpasta, deze kan krasjes veroorzaken aan de tanden van de prothese.

Tandprothetische praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem; 026 8484887, www.primidentes.nl.