Afbeelding
Foto:

Kwekerij W.A.J. Gerritsen voor buxus-

vervangers, vaste planten en kleurrijke violen

HUISSEN – Veel buxushagen zijn dit jaar aangetast door de rups van de buxusmot. Tijd dus om de ontsierende bruin geworden hagen te vervangen door nieuw fris groen! Ook in het najaar vindt u bij kwekerij W.A.J. Gerritsen veel kleur en een ruim assortiment vaste planten.

Japanse hulssoorten lijken veel op de buxus. 'Deze dragen de naam Ilex en bieden we in een grove en een fijne variant', legt eigenaar Wilbert uit. 'Keuze in bladkleuren zien we bij de euonymus, ook wel 'kardinaalsmuts' genoemd. Deze zijn er met groen maar ook met geel- of witachtig blad. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor een taxushaag als vervanger voor de buxus', vertelt hij. De keuze in groene vaste planten is er groot, maar zodra je de kas binnenstapt bij Gerritsen stap je in een kas vol kleuren! Anita: 'Ja want er zijn natuurlijk ook weer volop winterviolen, hangviolen en bosviolen in ruim honderd vrolijke kleuren!' Daar fleurt uw tuin of balkon enorm van op, nu de natuur steeds kaler wordt. Neemt u gerust uw eigen potten mee naar Gerritsen en zoek daar uit wat u er graag in wilt hebben. Naast de kosten van de materialen vraagt Gerritsen slechts één euro voor het opmaken van uw bloempot of -bak, zodat u deze kant-en-klaar thuis kunt plaatsen.

Kwekerij W.A.J. Gerritsen is tot eind maart zes dagen per week geopend van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna begint dan weer het perkgoedseizoen en worden de openingstijden verruimd. U bent van harte welkom aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (ook op Facebook).