Thema-avond CCE:

De leefwereld van Rembrandt

ELST - Vrijdagavond 4 oktober om 20.00 uur vertelt Arno van Hoeven in de Bibliotheek van Elst over de leefwereld van Rembrandt van Rijn. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn stierf. In dat kader zijn veel activiteiten en tentoonstellingen aan hem gewijd.

Wat kan Creatief Collectief Elst (CCE)nog toevoegen aan het brede landelijke aanbod? Inleider Arno van Hoeven heeft een nieuwe ingang gevonden: de leefwereld van Rembrandt. Welke mensen waren belangrijk voor hem? Denk aan Govert Flinck, Ferdinand Bol, de vrouwen die een rol speelden in zijn leven. Maar ook zijn kijk op voorbeelden als Carvaggio of tijdgenoten als Rubens komen aan bod. Hierdoor kunnen we ons gemakkelijker inleven in de persoon Rembrandt. We begrijpen dan ook beter zijn schilderijen, geplaatst in de context van de Gouden Eeuw.

Creatief Collectief Elst denkt mee in het programma van het Kunst- en Cultuur Café Overbetuwe (KCC). De thema-avonden van CCE maken deel uit van het programma van KCC.

De Bibliotheek Elst is gevestigd aan Europaplein 1, Elst. Reserveren kan via info@creatiefcollectiefelst.nl / 06 19324660. Er wordt een vrijwillige bijdrage aan de zaal gevraagd (richtbedrag zeven euro).