Kinderen in de pit-box van SWPN. (foto: SWPN)

Een VIP-box vol met blije kinderen

DODEWAARD - De zevende ronde in het IDM-kampioenschap stond dit weekend op het programma en wel op ons thuiscircuit van Assen. Alle drie rijders van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind kwamen in actie en dat ook nog in twee races per rijder.

Weer veel gezinnen met ‘zieke’ kinderen waren te gast bij ons, om vanuit de VIP-box van Stopaq de spannende races te kunnen volgen. De racedag op zondag werd een mooie dag, met mooi weer en een prachtig spektakel.
De gezinnen hoefden niet zo vroeg aanwezig te zijn en om half 11 was iedereen in de VIP-box. Om 12 uur kwamen onze coureurs Ricardo brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort in de box om zich voor te stellen en vooral om zich te laten zien aan de gezinnen zodat ze weten welk gezicht, onder welke helm zit.

Door het drukke programma op de baan, werd er snel gegeten en konden Ricardo en Melvin zich opmaken voor hun eerste race. Ricardo pakte direct een mooie derde plaats en Melvin kwam helaas ‘ onschuldig’ ten val. Na de race in Supersport 300 begonnen we aan de rondleiding in de Pit-box van SWPN / Official Stichting Zorgeloos Kind. Ze kregen uitleg van Frank Brouwer (Teammanager) en uiteraard mochten de kinderen op de motoren plaats nemen samen met de coureur voor een mooie foto.

Nu weer snel naar de VIP-box voor de andere drie races op deze drukke zondag. Wayne haalde een mooie vierde positie in de Supersport 600. Ricardo haalde nu een zesde plaats en Melvin reed een ijzersterke race om zo als zevende te finishen op 0,7 seconde van de winnaar. "Onze coureurs hebben er weer veel fans bij gekregen."