Bezorgde bewoners tijdens protestactie januari 2019. (foto: Marij Feddema)
Bezorgde bewoners tijdens protestactie januari 2019. (foto: Marij Feddema)

Openbare vergadering

Overbetuwe Overbelast

OVERBETUWE - Op dinsdagavond 1 oktober om 20.00 uur houdt Overbetuwe Overbelast een openbare vergadering voor de inwoners. De bezorgde bewoners verzetten zich tegen de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg en de overlast die deze zou kunnen gaan veroorzaken.

Er is de afgelopen tijd veel gebeurd. Zo zijn de plannen opnieuw met een half jaar vertraagd. En er komt een openbare aanbesteding voor een exploitant van de railterminal. De bezorgde bewoners vinden dat opmerkelijk aangezien er in het verleden altijd gezegd is dat er maar een bedrijf interesse had. En dan is er nog de uitspraak van de Raad van State over de uitstoot van stikstof die allerlei projecten op dit moment stil lijkt te leggen en mogelijk ook invloed heeft op de plannen voor een railterminal.

Genoeg redenen om bij te praten en na te denken over activiteiten voor de komende maanden. Overbetuwe Overbelast vindt de plannen voor een railterminal, duur, overbodig en vreest overlast voor de omliggende dorpen en buurtschappen. Maar de hoop groeit dat mede door de gevoerde acties en procedures er uiteindelijk helemaal geen railterminal komt.

Wie ook mee wil praten en doen, kan een mailtje sturen aan overbetuweoverbelast@gmail.com.