Het eerste mannenteam van Setash uit Huissen lacht, want het speelt door een cadeautje in de promotieklasse. (Sander Beikes staat twee van links)
Het eerste mannenteam van Setash uit Huissen lacht, want het speelt door een cadeautje in de promotieklasse. (Sander Beikes staat twee van links)

Huissense volleybalmannen in promotieklasse

Setash door 'cadeautje' in hogere klasse

Tekst en foto: Hans Schmeinck

In april werd nét naast de titel gegrepen. Geen promotie voor Setash, derhalve. Daarna kregen de Huissense volleybalmannen een tweede kans via een nacompetitie. Ook die werd niet gegrepen. Maar driemaal is scheepsrecht en nog wel zonder zelf te spelen. Want bond NeVoBo deelde het team met voormalige toppers in de promotieklasse in. Een gesprek met Sander Beikes.

Toch in de promotieklasse (D) komend seizoen. Was dat voor jullie ook een verrassing?

,,Ja, dat was uiteindelijk wel een verrassing. Na de niet gewonnen nacompetitie was het lang onduidelijk in welke klasse we zouden uitkomen'', aldus Beikes. De in Arnhem wonende Huissenaar vormt bij het eerste mannenteam Setash samen met Egon Baars en Tijs Abeling 'de verloren zonen'.De dertigers keerden vorig seizoen terug bij de club waar ze opgegroeid zijn en waar ze op divisieniveau hebben gespeeld. Abeling reikte bij andere clubs zelfs het hoogste niveau aan. Nu dus vele treden lager op de volleyballadder, ondanks het 'cadeautje' van de Nederlandse Volleybal Bond lees: indeling in de promotieklasse.
Is dit het niveau waar jullie op thuishoren of zit er nog een stap hoger in?
,,Ik denk het wel. Vorig seizoen waren de verschillen af en toe erg groot. In de promotieklasse zal het veel dichter bij elkaar liggen. Een stap hoger is niet realistisch. De verwachting is dat we in de promotieklasse goed mee moeten kunnen komen, maar kampioen zullen we niet worden. We hebben daarvoor in de breedte ook niet voldoende spelers.''

Weer burenruzie

Hebben jullie er door de goede prestaties en het plezier dat jullie uitstralen geen nieuwe spelers bij gekregen dan?

,,Nee, helaas niet. Er is wel een speler vertrokken, in verband met een blessure; Menno Veldkamp.'' Het team bestaat naast Beikes, Abeling en Baars uit Rico Driessen, Tom Driessen, Sven-Erik Kneijnsberg, Wido Veldkamp, Nick Verwaaijen, Mark Guelen en André Noyens. Trainer Maarten Hanekamp is ook aangebleven.

In de nieuwe competitie komt Setash uit tegen Aetos uit Arnhem, DVV (Druten), Trivos (Wijchen), Tivoc (Tiel), Renswouw (Renswoude), Pegasus en Heyendaal (Nijmegen), Livo (Duiven/Westervoort), TweeVV (Ede) en Scylla/Excelsior en Waho (Wageningen).

Welke teams schatten jullie het hoogst in, in deze klasse?
,,Op voorhand lastig te zeggen. Maar eerlijk gezegd maken we ons daar ook niet zo druk om'', aldus Beikes, lekker nuchter. De competitie begint voor Setash op zaterdag 28 september met een uitbeurt bij Pegasus in Nijmegen. De donderdag(avond) erna naar Scylla/Excelsior in Wageningen en 'pas' op dinsdag(avond) 8 oktober is de eerste thuiswedstrijd; in de eigen hal De Brink tegen Renswouw.

'Lekker ballen met de jongens'

Over de doelstelling van Setash komend seizoen is Sander Beikes duidelijk: ,,Een plek in de top 5.'' Over zijn persoonlijke doelstelling hoeft de koning van de smash ook niet lang na te denken: ,,Net als vorig seizoen, lekker ballen. Plezier met de jongens hebben, heel blijven en dan zie ik wel waar we uitkomen.''