(foto: Sjaak Veldkamp)
(foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Ze zijn er weer de winterbloeiers!

GENDT - Het najaar komt eraan en het koudere weer is in aantocht, is uw tuin hier al op voorbereid? Kwekerij Arnhem – Nijmegen heeft zijn assortiment vernieuwd met Coolwave hangviolen heide, vaste planten en natuurlijk keus uit meer dan 200 soorten kamerplanten!

In de kassen van de kwekerij komen bezoekers plots oog in oog te staan met een mannetje van Playmobil. Verdwaald? Allerminst, want de vrolijk uitziende tuinman met zijn gieter staat symbool voor de kunststof plantenbakken met een potgrondbewateringssysteem. Beide kunststof producten zijn nauw met elkaar verbonden met het Duitse bedrijf Lechuza, één van de marktleiders op het gebied van duurzaam kunststof plantenbakken en bloempotten. Te koop bij Kwekerij Arnhem – Nijmegen. Bert van Deelen geeft er gratis inplantservice bij.

De hoogwaardige kunststof plantenbakken zijn geschikt voor buiten en binnen. Het bewateringssysteem maakt het leven gemakkelijk. "Optimale watervoorziening door een waterreservoir. Nooit meer teveel gieten. Het dagelijks gieten is voorbij", zo meldt de omschrijving. "Je moet flink je best doen om nu nog een kamerplant te laten verpieteren," zegt Bert met zijn bekende glimlach. Het systeem laat de plant bepalen hoeveel water die nodig heeft, net als de natuur. Uitgedroogde of natte wortelkluiten zijn daarom verleden tijd, zo is de verzekering.

Het assortiment begint voor een kleine tafeldecoratie met 18 centimeter hoogte tot stevige bakken voor grote woonvertrekken en kantoren van liefst 105 centimeter. Duurzaamheid vindt Bert van Deelen belangrijk. De producten zijn honderd procent recyclebaar. Maar weggooien is niet nodig. Het materiaal is namelijk weers-, UV- en vorstbestendig. Dreigt de plant uit de bak te groeien? Schaf een grotere bak aan. Een duurzame investering. Bij de gratis inplantservice voor beide bakken geeft Bert van Deelen ook nog deskundige advies over bemesting mee.

Kom gerust langs, wij zijn het gehele jaar door geopend! Langstraat 46 in Gendt; www.kwekerijarnhemnijmegen.nl.