Lekker blijven fietsen

ZETTEN - Lekker blijven fietsen (ook op de e-bike). De Fietsersbond organiseert in samenwerking met gemeenten en ouderenbonden de komende periode fietsdagen voor senioren. Dat zijn gezellige, leuke en ook informatieve dagen die de afgelopen jaren telkens als een groot succes ervaren werden.

Bij deze speelse fietsdag staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar het startpunt. Naast twee mooie korte fietstochten is er een uitdagend fietsparcours, kan ieders fiets opnieuw worden afgesteld, gekeurd en krijgt men info over verkeersregels. Tot slot is er gelegenheid om vragen te stellen aan gemeente ambtenaren over de lokale verkeerssituaties.

De volgende dagen kan men zich nog voor opgeven; Elst 8 oktober sportcomplex Spero - Hemmen (bij Zetten) 10 oktober in dorpshuis De Oude School. van 10.00 tot 15.30 uur. Een eigen bijdrage van vijf euro wordt gevraagd. Dit is inclusief koffie of thee en de lunch. (Graag ter plekke contant betalen.)

De gehele dag is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en de ervaren fietsdocenten zijn er om alle mogelijke vragen over de fiets, de fietser, het fietsen en de verkeersregels te beantwoorden. De bedoeling van deze dag is om samen met leeftijdgenoten prettig en ook veilig te blijven genieten van de mogelijkheden die fiets en e-bike bieden.

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden op https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en leeftijd.