Afbeelding
Foto:

Scheiden… en nu?

HUISSEN - Elk jaar na de vakantieperiode stijgt het aantal (echt)scheidingen opvallend. Mensen groeien uit elkaar en dat wordt pijnlijk duidelijk wanneer je opeens veel tijd met elkaar door brengt. En als het hoge woord eruit is voel je je misschien ergens opgelucht maar tegelijkertijd ook heel onrustig. Je weet wat je achterlaat, maar de toekomst is opeens onzeker. Waar moet je beginnen als de scheiding onvermijdelijk is?

Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties, over praktische zaken en over geld. Maar hoe kom je daar samen uit?

Mediation

Eugenia van Bon uit Huissen is MfN-registermediator. Zij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan. Zij denkt mee in oplossingen. 'Daarbij verlies ik jullie als mens en jullie emoties niet uit het oog.'

Van A tot Z

Jullie komen voor veel keuzes te staan. Over de zorg voor jullie kinderen. Over gezamenlijke bezittingen en schulden en minimaal één verhuizing. Over kinder- en partneralimentatie, toeslagen en pensioen. Met Eugenia als echtscheidingsmediator hebben de (ex-)paren te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Samen afspraken maken over de afwikkeling van de scheiding betekent samen beslissen over de toekomst van jezelf en de kinderen, zodat je beiden verder kunt met je leven. En niet onbelangrijk, mediation is sneller èn goedkoper dan een scheiding met advocaten.

'Bel mij voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com // www.scheidingsbegeleiding.com.

Eugenia van Bon: 06-26628726

Inspiratieavond Bijbel en Cultuur

HETEREN - De invloed die de Bijbel heeft gehad op de cultuur is onmetelijk. Daarvan proeven wij donderdag. Centraal staat de filosofisch en mystiek getinte Proloog (inleiding) van het Johannes-evangelie, omkranst door literatuur, poëzie, beeldende kunst en muziek die hierop zijn geïnspireerd.

De begeleiding is in handen van Patrick Chatelion Counet (hoogleraar Bijbel en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam) en pastor Victor Bulthuis. De bijeenkomst is donderdag 19 september. Toegang: 7,50 euro; vooraf opgeven. Voorafgaand wordt er om 18.00 uur een maaltijd geserveerd voor vijf euro (vooraf opgeven).

Herberg De Aandacht, Kerkplein 2 Heteren; 06 20544726 of herbergdeaandacht@gmail.com.