Reanimatie handeling.
Reanimatie handeling.

Start Cursus Eerste Hulp in Zetten

ZETTEN - Begin oktober start bij ehbo-vereniging Zetten bij voldoende aanmeldingen een nieuwe cursus Eerste Hulp.

In twaalf avonden leert men de theorie en praktijk van de eerstehulpverlening, om een slachtoffer op een zo goed mogelijke manier te behandelen en de juiste hulp te verlenen. Dit alles volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis.

Vanaf de leeftijd van veertien jaar kunt u deelnemen aan de ehbo-cursus, deze bestaat onder andere uit de levensreddende handelingen, de kleine ongevallen in en om het huis, verbandleer en Reanimatie met het bedienen van een AED (Automatische Externe Defibrillator).

Wij brengen deze cursus ook speciaal onder de aandacht bij (jonge) ouders, omdat Eerste Hulp Bij Kinderen ook onderdeel is van deze cursus. Er worden regelmatig praktijksituaties geoefend met Lotus-slachtoffers, die speciaal zijn opgeleid om ongevallen en verwondingen levensecht na te spelen.

Deelname aan de cursus kost 150 euro. Daarvoor krijgt de cursist het lesboek, oefenmateriaal en neemt men deel aan het examen voor het officieel erkende Oranje Kruis diploma. In veel gevallen wordt deze cursus (deels) vergoed door de eigen zorgverzekeraar.

De cursus wordt gegeven op de maandagavond bij Atelier Ewald Sorbi, Kerkstraat 1 in Zetten. "Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Bennie Rijndertse (06 14502001), via www.ehbo-zetten.nl of cursus@ehbo-zetten.nl."