Magna Voce zingt in Valburg

VALBURG - Zaterdag 21 september om 19.00 uur zingt het gregoriaans koor Magna Voce in de parochiekerk van Valburg,voorganger is dan pastor F. Bomers. Thema van deze viering is 'Een Heer dienen'.

Het is de 25e zondag door het jaar en het koor zal onder andere het Introitus Salus populi ego sum, Alleluia Confitemini domino en het Communio Tu mandasti zingen. Het koor is van start gegaan na de zomervakantie in Elst op 18 augustus.

Er staan weer verschillende activiteiten gepland voor het koor. De volgende viering zal zijn op 20 oktober in Herveld en op zondag 27 oktober zal Magna Voce ook zijn medewerking verlenen aan de korendag in Oosterhout. "Wij ervaren om ons heen en in de media meer aandacht voor de gregoriaanse gezangen, voor jong en oud geeft de muziek een waardevolle beleving en inspiratie van onder andere de vieringen. Het is fijn voor de zangers om dit te ervaren en het steunt hen ook bij de inzet en de bijdrage die zij geven aan de vieringen in de verschillende geloof gemeenschappen van de parochie H. Maria Magdalena. Daarom nodigen wij u uit om 21 september naar Valburg te komen om met ons mee te vieren, zodat we eucharistie kunnen vieren en beleven. Er zal voldoende ruimte zijn om ook samen te zingen."

De muzikale begeleiding zal verzorgd worden door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel. Het geheel staat onder leiding van Rita Branderhorst.