Foto van ons evenement The Island 44-45 in oktober 2018. (foto: Ron Stinning)
Foto van ons evenement The Island 44-45 in oktober 2018. (foto: Ron Stinning)

Lezing over 'Het verhaal van de Betuwe'

RANDWIJK - Hier in onze Betuwe ligt een bijzonder stuk geschiedenis dat nog nergens groots tot uiting komt. Vreemd, juist als je bekijkt hoe lang de Betuwe frontgebied was tijdens de tweede wereldoorlog.
Ongekend wat zich hier in die tijd heeft afgespeeld.


Op donderdag 5 september vindt er in dorpshuis Randwijks Hof een lezing plaats over deze verschrikkelijk tijd. Het dorpshuis is gevestigd aan de Bredeweg 8a in Randwijk. Zaal is open vanaf 19.30 uur. Lezing start om 20.00 uur. Entree 2,50 euro.

Nieuws van De Loohof

ZETTEN - Na de melding dat wij gaan beginnen met een schildercursus in De Loohof volgt nu de definitieve indeling.

De cursus start op donderdagmiddag 26 september om 14.00 uur en wordt geleid door Frida Rozen in het ontmoetingscentrum,. Voor de eerste les zijn de benodigde materialen aanwezig tijdens deze les en worden er afspraken gemaakt voor de vervolglessen. De kosten zijn vijf euro per les buiten het abonnement van De Loohof. Wij gaan werken met een knipkaart van vijf of tien knippen. Deze kaarten zijn op De Loohof verkrijgbaar of bij de docente. De vrije expressie zal in de meeste gevallen leidend zijn.

Verder zijn wij bezig met de opzet van een groep waarin het handwerken de boventoon zal voeren. De bedoeling is om projectmatig te gaan werken waarbij aandacht zal zijn voor de wensen van de deelnemers. Heeft u altijd al iets willen doen in deze richting is hier de kans om het op te pakken. Ook niet-afgemaakte werkstukken kunnen aan de orde komen. Soms wordt er van de geijkte banen afgeweken en oplossingen gezocht die niemand verwacht.

De begeleiding gebeurt door een zeer ervaren handwerkster. Hier zijn in principe geen andere kosten aan verbonden dan een abonnement bij De Loohof à tien euro per maand. "Heeft u interesse stuur even een mailtje naar ontmoetenloohof@hotmail.comdan nemen wij contact met u op. En natuurlijk gaan de dagelijkse activiteiten gewoond door wat? Wanneer? Kijk even op www.ontmoetingscentrumdeloohof.nl."

Wandel sportief mee in Hemmen

HEMMEN - Wilt u ook meer bewegen en zo mogelijk conditie opbouwen?

Wandelgroep Hemmen geeft trainingen Sportief Wandelen waarbij het hele lichaam aan het werk gezet wordt. De positieve effecten van bewegen werken nog sterker in de buitenlucht en is goed voor lichaam en geest. Er zijn momenteel vier actieve groepen op verschillende niveaus. De groepen op dinsdag- en woensdagochtend zijn gemiddeld belastbaar, op woensdagavond en vrijdagochtend wordt er meer op tempo getraind.

In de eerste week van september kunt u vrijblijvend een introductieles volgen. In deze les zullen we de eerste beginselen (techniek, loophouding et cetera) van het Sportief Wandelen behandelen en maakt u kennis met de huidige groep. Een training duurt ongeveer een uur en na afloop schenken we een kop thee of koffie. De groepen op dinsdag- en woensdagochtend doen dat gezellig in de kasteeltuin van Hemmen waar we het tuinhuis mogen gebruiken. De kosten bedragen 7.00 euro, aanmelden is gewenst.

Op onze website www.wandelgroephemmen.nl vindt u meer info.Voor opgave kunt u bellen met Yvonne Onck, 0488 454729 of mailen naar wandelgroephemmen@hotmail.com.