(foto: KALHH)
(foto: KALHH)

Ook uw mening over kunst telt!

ELST - Pieter Cornelissen zegt over kunstbeschouwing het volgende: "Kunst, zowel maken als beschouwen, is een zeer belangrijk middel om de geest jong en scherp te houden."

"Door de eeuwen heen reflecteren kunstenaars op alle aspecten van het dagelijks leven. Ze maken kunstwerken over dingen waar we 'lekker bij weg kunnen dromen', en ze maken dingen waar we over na moeten denken, waar we over kunnen filosoferen. In mijn lessen streef ik naar een balans tussen: informatie geven uit de kunstgeschiedenis (met behulp van dia's en filmfragmenten), en een uitwisseling stimuleren onder de cursisten over hun opvattingen over de getoonde onderwerpen."

Forte Fit, organiseert onder zijn bezielende leiding weer een nieuwe cursus Kunstbeschouwing. In deze cursus maakt u kennis met een uitgebreid scala van kunstenaars, kunstwerken en stijlen. De deelnemers worden uitgenodigd om op de getoonde kunstwerken te reageren door met elkaar van gedachten te wisselen. Ook aansprekende exposities en tv-uitzendingen over kunst wordt onder de aandacht van de deelnemers gebracht.

"Voor wie deze cursus is? Eigenlijk Voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. En dat zijn er velen. Er zijn zeven bijeenkomsten van twee uur met de start op 12 september om 10.15 uur in De Wieken, Prinses Irenestraat in Elst. Informatie bij: Lène Schetters 0481 372072; e-mail: fortefit@fortewelzijn.nl."