Melvin van der Voort in actie op het circuit van Most. (foto: SWPN)

Wisselend succes voor SWPN in Most

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind, keert met gemengde gevoelens huiswaarts vanuit Most.

De zesde ronde van het IDM kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op het Automotodrom Most in Tsjechiƫ. Ricardo Brink was snel tijdens de vrije trainingen. Een tactische keuze van het team pakte verkeerd uit, waardoor de 21-jarige coureur niet de kans kreeg om snelle tijd te zetten op een droge baan. Hij moest daardoor als laatste starten. Brink reed ijzersterk in het begin van de eerste race, want binnen een paar ronden zat hij al bij de eerste tien. Zijn opmars stopte in de negende ronde toen hij ten val kwam. Hij wist in de tweede race vervolgens vanaf de laatste startpositie naar een achtste plaats te rijden.

Ook tijdens de IDM Supersport 600 kwalificaties waren de weersomstandigheden verre van ideaal. Wayne Tessels kwalificeerde zich als tiende voor de wedstrijden. In de eerste race wist Tessels na de start gelijk een aantal plaatsen te winnen, hij wist na een sterke slotfase als zevende te finishen. Na wat veranderingen aan de voorkant pakte dat in het begin van de tweede race goed uit en Tessels had een beter gevoel. In het tweede deel kon hij het tempo niet vasthouden en finishte hij in achtste positie.

Melvin van der Voort was de verrassing van het weekend in de IDM Supersport 300 klasse op Most. In de natte kwalificaties wist hij zijn Yamaha R3 op de eerste startrij te kwalificeren. In de eerste race op een opdrogende baan ging het uitstekend, hij kwam als zevende over de finish. In de tweede race reed hij zijn Yamaha R3 naar een knappe zesde plaats.