Mountainbikeparcours HPC

ZETTEN - Het artikel over een nieuwe sportmogelijkheid in de gemeente Overbetuwe te weten mountainbiking geeft toch aanleiding voor opmerkingen over verkeersveiligheid.

De bikers moeten net als de fietsers van het HPC over de rotonde in de Wageningsestraat om er te komen. Deze rotonde is aan te merken als zeer gevaarlijk. Dit komt door het verkeer dat vanaf het 50 km/uur beperkte en het 80km/uur verkeer van de wageningsestraat (N386) zich over of door de rotonde perst. Vrachtverkeer, landbouwverkeer, personenverkeer en motoren.

Dit verkeer houdt zich van beide zijden absoluut niet aan de maximum snelheid. Vermoedelijk komt dit door dat het verkeer komend van de 50 km zijde bij de rotonde eindelijk de vrijheid krijgt om (meer dan) 80 te gaan en verkeer komend van de 80 km zijde nog in de roes zit van de snelheid daar en zeker niet die van de 50 ter plaatse.

Bij het doorpersen op de rotonde hangt het maar net af van het tijdstip hoeveel aanbod fietsers en gemotoriseerd verkeer er is waarbij met eigen ogen te zien is wat voor gevaarlijke situaties zich voor doen.

Het maakt niet uit of dit door de week is of in het weekend, vrachtverkeer wordt grotendeels vervangen door vele siermotoren en snelle auto’s.

Moutainbikers die vermoeid zijn en terugkomen van hun sport zullen menigeen op de rotonde verrast gaan worden, hopelijk niet op ernstige wijze. Al jaren wordt er gepleit door aanwonenden om handhaving van de snelheid en lawaaibestrijding op de Wageningsestraat. Waarbij een oude situatie in ere wordt hersteld 50 km/uur daar waar het nu 80 km/uur is.