Maatje voor tuinwerk gezocht

KESTEREN - Een man van 75 jaar oud uit Kesteren krijgt door lichamelijke problemen steeds meer moeite met het onderhoud van zijn tuin.

Het onkruid verwijderen of een beetje snoeien en vegen lukt hem niet. Gelukkig helpen zijn kinderen hem veel, maar het zou fijn zijn als iemand onder het genot van een kopje koffie en een gezellig praatje hem in de tuin helpt. "Wil jij meneer helpen en houd je van een praatje? Neem dan contact op met Esther Seijkens van Welzijn Rivierstroom op telefoonnummer 06 33421037 of mail naar estherseijkens@welzijnrivierstroom.nl."

Schilderwedstrijd: 'Welkom Thuis'

NIJMEGEN - Op zondag 25 augustus wordt het Gebroeders van Lymborch Huis aan de Burchtstraat 63 in Nijmegen geopend. Om deze thuiskomst te vieren organiseren we een schilderwedstrijd. Laat u zich ook inspireren door deze Nijmeegse artiesten?


Dit jaar is het thema van de schilderwedstrijd: 'Welkom Thuis'. De Gebroeders van Lymborch zijn ooit begonnen met schilderen op Burchtstraat 63 te Nijmegen. Daarom nodigen we schilders, zowel professionals als geschoolde amateurs, uit om deel te nemen aan onze schilderwedstrijd. Deelnemende schilderijen moeten geïnspireerd zijn op het thema en het werk van de Gebroeders.

De techniek is vrij, zolang het om een 'natte' techniek gaat (acryl, olieverf, aquarel etc.). Aangezien de Gebroeders miniaturen op A4-grootte schilderden geven wij de voorkeur aan schilderijen van max. 50 * 70. Een tondo is ook toegestaan met een maximale diameter van 70cm.

Upload een foto van uw schilderij (of schilderijen) op www.gebroedersvanlymborch.nl. Dit kan tot en met 3 augustus.


De prijsuitreiking is op zondagmiddag 25 augustus in het Gebroeders van Lymborch Huis. De eerste prijs bedraagt € 300,- en de tweede prijs € 200,-. Kijk voor meer informatie op www.gebroedersvanlymborch.nl/schilderwedstrijd