Buurtbewoner Jan aan het maaien in de speeltuin. (foto: Gerard Bressers)
Buurtbewoner Jan aan het maaien in de speeltuin. (foto: Gerard Bressers)

Bosmaaiercheque-actie

OverBetuweDoet

HETEREN - De cheque-actie van OverBetuweDoet is een tijdje gelden geƫindigd. Het initiatief bosmaaier voor de speeltuin in de Irisstraat bij te houden zat met hulp van veel wijkbewoners maar ook uit andere delen van het dorp snel vol.

Een tijdje geleden hebben we na een tip van buurtbewoner Jan Kleintjes bij Helthuis Garden and Park Equipment BV in Heteren een mooie bosmaaier gekocht. Helthuis heeft ons voor het beschikbare geld een mooie machine met korting en service geleverd, hiervoor dank. Hieruit blijkt ook dat je in het dorp goed terecht kunt om een initiatief te laten slagen.

De machine wordt nu regelmatig ingezet om de stukjes gras en bij het hek van de speeltuin waar de gemeente niet bij kan te maaien. dit wordt door buurtbewoner Jan Kleintjes uitgevoerd, die goed overweg kan met de maaier. Verder willen we ook bij het hek van het trapveldje in de Kamperfoeliestraat gaan maaien, zodat er dat ook netjes uit ziet.

Het initiatief verkeersmaatjes loopt ook, de poppetjes zijn al binnen en gaan we in overleg en samen met de gemeente plaatsen, hierover een volgende keer meer.