Zoelen wil blijven bewegen!

ZOELEN - Iedereen weet dat het voor ouderen van belang is om te blijven bewegen. Maar naast het plezier van bewegen willen veel ouderen het ook gezellig hebben met elkaar.

In de gemeente Buren zijn meerdere groepen Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) actief. De MBvO-groep in Zoelen is op zoek naar een gecertificeerd docent. De deelnemers komen elke woensdag van 9.15 – 10.15 uur bij elkaar. De beweeggroep heeft als doel ouderen uit te nodigen om veelzijdig te bewegen. Gymnastiek-, spel- en dansvormen zijn daarvoor de basis.
Tijdens de lessen worden ook oefeningen gedaan om vallen in en rondom het huis te voorkomen. Lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren staat voorop; daarom vinden de deelnemers de onderlinge contacten minstens zo belangrijk.

De MBvO-docent die beschikbaar is op de woensdagochtend kan contact opnemen met Magda Bakker van Welzijn Rivierstroom, 06 10127438, magdabakker@welzijnrivierstroom.nl.

Huurdersvereniging Lingewaarden

LIENDEN - Op 27 mei heeft in de tuinzaal van Blommeland, de ledenvergadering van de HVL plaatsgevonden, dit in verband met de aankomende fusie tussen de woningcorporaties SWB (Lienden) en de SCW (Tiel).

Hierbij zijn de huurdersverenigingen van de beide wooncorporatie's nauw betrokken. Ook zij zullen hierdoor samen gaan werken. In de ledenvergadering van 27 mei is met algemene stemmen besloten de HVL in de vorm zoals deze nu bestaat op te heffen, en samen met het HP (huurdersplatform) uit Tiel een nieuwe stichting op te richten.

"Wij, als bestuur van de HVL, zijn blij dat de aanwezige leden hebben ingestemd met de opheffing van de huurdersvereniging, en toestemming hebben gegeven voor een nieuw op te richten stichting. Dit alles zal, zo het er nu naar uitziet, zijn beslag krijgen in januari 2020", aldus meldt het bestuur van de HVL.