Klaske Bakker. (foto: Wil Teunissen)
Klaske Bakker. (foto: Wil Teunissen)

Klaske Bakker was te gast

bij de Schrijfkring Elst

ELST - Vrijdag 24 mei was de laatste bijeenkomst van het afgelopen seizoen van de leden van de Schrijfkring Elst. Deze groep is ontstaan uit een activiteit van Forte Fit. Forte Fit organiseert activiteiten voor senioren (waarbij ze zich richten op alle 55-plussers) uit de gemeente Overbetuwe.

De deelnemers kwamen deze ochtend uit de mensen van de Beginnersgroep en de Begonnersgroep. Tweewekelijks komen zij bij elkaar om hun, aan de hand van een thuisopdracht, gemaakte teksten aan elkaar voor te lezen. Daarna wordt een nieuwe schrijfstijl behandeld en wordt er ter plekke in de bibliotheek geschreven. Met een volgende thuisopdracht op zak gaat iedereen dan weer huiswaarts.

Deze ochtend bleef dit laatste achterwege. Klaske Bakker was niet voor niets uitgenodigd. Zij is een van de weinige schrijfsters in Elst die al twee boeken op haar naam heeft staan. Na ‘Blauwe tongen’, een bundel met korte verhalen, is kortgeleden het boek ‘Het familieweekend’ uitgebracht. Een roman waarin tijdens een bijzonder weekend een familiehistorie ontrafeld wordt. Na te hebben verteld over haar jeugd en haar drang om te schrijven, las zij uit beide boeken een stukje voor. Voor de aanwezigen een kennismaking met een ‘collega’ die de bekendheidsladder aan het beklimmen is. Van de mogelijkheid om vragen te stellen werd driftig gebruik gemaakt.

“Mensen hebben de bron voor verhalen om de hoek. Je hoeft niet ver te reizen om inspiratie te krijgen. Gebruik al hetgeen zich in en om huis aandient.” Een goed advies dat de aanwezigen graag ter harte namen.