Ilse na afloop van de finale bij het scorebord. (eigen foto)
Ilse na afloop van de finale bij het scorebord. (eigen foto)

Ilse Pouwels turnt op NK

DODEWAARD - Na drie plaatsingswedstrijden, de districtsfinale en de halve finale was het Ilse Pouwels van DGV Dodewaard gelukt zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap 3e divisie.

Erg knap dat ze voor de 2e keer op rij op deze hoogst mogelijke finale in deze divisie mocht turnen. Met een grote schare supporters, een mascotte met turnpakje en een mooi spandoek ging Ilse op zaterdag 18 mei ’s morgens vroeg naar Vianen waar zij meteen in de eerste wedstrijdronde uitkwam.

Ilse, die turnt in de categorie Pupil 2, begon haar wedstrijd met de vloeroefening. Ze liet hier een goede oefening zien met een hoge moeilijkheidsgraad. Na twee goede sprongen liet Ilse een keurige brugoefening met kip zien. Ze genoot er terecht van hier te mogen turnen en dat was ook te zien.

Tenslotte moest Ilse haar balkoefening nog laten zien. Dit is altijd een lastig onderdeel. Ga er maar aanstaan: Onder spanning een stabiele oefening turnen op de slechts 10 centimeter brede balk. Maar dit lukte zeker. Ze veroverde hiermee zelfs een plaats in de top 10 op dit toestel van de 36 turnsters in haar wedstrijd. Na vier toestellen eindigde Ilse mooi in het midden van het deelnemersveld op de 18e plaats en kan ze terugkijken op weer een fantastisch en succesvol turnseizoen!