Sfeerimpressie van de markt. (foto: Jessica Juffer)
Sfeerimpressie van de markt. (foto: Jessica Juffer) jessica juffer

Rommelmarkt en braderie in Dodewaard

Dodewaard - Voor de 23e keer organiseert buurtvereniging De Kersenbongerd op hemelvaartddag een gezellige en sfeervolle rommelmarkt – braderie.

Bij ongeveer zestig verkooppunten worden zowel nieuwe als oude spullen verkocht met onder anderen sieraden, boeken, brocante, hobbymateriaal, enveloppen trekken en nog veel meer. De markt begint om 11:00 uur. ’s Middags is er een Dojewertse muziekmiddag met dweilorkest ‘Hetkennet’ en smartlappenkoor ‘De Waredo’s’ en Gewoon Henk.

Vanaf 17:00 uur is het kampioenschap van de Neder-Betuwe touwtrekken. Verschillende teams strijden om meters en de Neder-Betuwecup. Teams kunnen zich nog opgeven bij H. van Manen: 06 3743 6475. Een team moet uit zes personen bestaan en eventueel een coach. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht met een lego bouwhoek, schminken en een springkussen. Snackmobiel Roodbeen zal de hele dag aanwezig zijn om iedereen te voorzien van lekker eten.

’s Avonds organiseert de buurtvereniging een Hollandse avond met Gewoon Henk, Bart de Leeuw. Ronald Reinhart -bekend van het tv programma Bloed Zweet en Tranen- sluit de avond af. Flash-line zorgt de gehele dag voor de muzikale omlijsting. Dit evenement is op de Kersenbongerd in Dodewaard, de entree is gratis en het start om 11:00 uur en eindigt om 24:00 uur .