Het Groene Kruis in Kesteren gaat nog even door...

KESTEREN - Het Groene Kruis Kesteren heeft haar gebouw verkocht, maar gaat door met enkele cursussen. De plaatselijke activiteiten blijven voorlopig in het kruisgebouw plaatsvinden.

Nog steeds kan worden deelgenomen aan yoga voor volwassenen en kinderen, beter bewegen, klankschalensessies, beter bewegen voor ouderen, koersbal en ook de Swobrik zit nog in het kruisgebouw aan de Torenstraat in Kesteren. Deze cursussen staan open voor bewoners uit Neder-Betuwe en omgeving.

De vereniging is omgezet in een stichting. De stichting het Groene Kruis Kesteren, Lede en Oudewaard wil het bij de verkoop verkregen kapitaal inzetten voor activiteiten en initiatieven in het dorp Kesteren, die de gezondheid en het welzijn van de Kesterense bevolking bevorderen. Personen, organisaties of verenigingen kunnen bij de stichting voorstellen doen.

Voor meer informatie en voorstellen kan contact opgenomen worden met het bestuur, mailadres lbvandenberg@yahoo.com.

Fietstocht door Australiƫ

DODEWAARD - Op donderdag 16 mei komt Gerda Marsman, woonachtig in Raalte, samen met haar bepakte fiets en een fotoverslag in het Nannenberghuis een boeiende presentatie geven over haar fietstocht door Australiƫ.

Lange fietstochten maken is haar passie. Ze fietst in haar eentje door verschillende landen in de wereld. Ze slaapt in haar tentje, soms zomaar op een mooi plekje bij de rivier of op uitnodiging bij mensen die ze onderweg ontmoet. Tijdens haar tochten fotografeert ze de natuur, mens en dier in al haar schoonheid.

De lezing vindt plaats het Nannenberghuis, Matensestraat 22 in Dodewaard. De avond begint om 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Niet-leden betalen entree van 3,50 euro.