Afbeelding
Foto:

Trudy Dijkstra schildert de magie van de natuur

'Wat mijn hart raakt,

spiegel ik naar buiten in mijn schilderijen'

ZETTEN – Natuur- en kunstliefhebbers kunnen op zaterdag 18 en zondag 19 mei in Atelier Ewald Sorbi genieten van de schilderijen van Trudy Dijkstra uit Brummen. Met nauwkeurige penseelstreken en prachtige ingetogen kleuren weet zij de het wonder en de magie van de natuur op een geheel eigen wijze te vangen.

Trudy Dijkstra is al jaren professioneel beeldend kunstenaar. Haar carrière startte met het illustreren van boeken en het les geven in mandala tekenen. Gaandeweg heeft zij zich verdiept in de klassieke technieken van het fijnschilderen met olieverf. Daarbij is de natuur haar belangrijkste inspiratiebron. "Mijn werken gaan over de magie van dieren en landschappen. Een kunstwerk is voor mij geslaagd als de kijker hier een eigen verhaal bij kan maken en hierdoor even in een andere wereld stapt".

Die wereld creëert zij met eindeloos geduld en grote bezieling. Zo ontstaan afbeeldingen die het realisme heel dicht benaderen. Maar zij heeft daarbij een geheel eigen stijl ontwikkeld, waardoor haar werk een serene en magisch realistische sfeer uitstralen.

Als fijnschilder ervaart zij dat haar techniek en stijl steeds aan ontwikkeling en verandering onderhevig zijn. Het experiment is haar dan ook niet vreemd. "Uitproberen en onderzoeken houden mij scherp en dagen mij uit om steeds voorbij een nieuwe grens te gaan. Natuurlijk heb je bepaalde technische regels te volgen bij het schilderen met olieverf maar qua stijl en techniek volg ik het liefste mijn eigen gevoel en intuïtie. Wat mijn hart raakt, spiegel ik naar buiten in mijn schilderijen".

Magie van de natuur - Expositie Trudy Dijkstra. Atelier Ewald Sorbi, Kerkstraat 1, Zetten Zaterdag 18 en zondag 19 mei, 12 – 17 uur; www.ewaldsorbi.nl.