Blessuretijd wordt DFS fataal

OPHEUSDEN - DFS leed een zure thuisnederlaag in een typische 0-0 wedstrijd. In de eerste helft werd een poging van de bezoekers geblokt terwijl aan de overzijde een inzet van Kiriwenno niet meer dan een corner opleverde.

Even later kopte Raterink over waarna de ontsnapte Arend zijn voorzet bij de tegenstander zag belanden. Heel veel mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0.

In de tweede helft werd een goede DFS aanval, na een schotpoging van Arends, goed geblokt waarna doelman Veeneman aan de overzijde een inzet van de bezoekers goed onschadelijk maakte. DFS vocht voor elke meter zonder zelf heel veel mogelijkheden te creëren. De fysiek sterke bezoekers waren iets gevaarlijker. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg de deksel op zijn neus via Broos die, in de vijfennegentigste minuut, de winnende treffer voor de ’s-Gravenzanders binnen schoot, 0-1.

Al met al een zure nederlaag voor onze mannen. Door de verrassend winst van concurrent Nootdorp op koploper RKAV Volendam hebben de Nootdorpers het verschil teruggebracht tot vier punten. Het belooft dus een spannend slot te worden van de competitie. "Onze mannen hebben alles nog in eigen hand, maar om Nootdorp achter je te houden moet er in de komende wedstrijden punten gepakt gaan worden."

DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux (74. Marijn de Kler), Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends (74.Roy de Ruiter), Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno (89.Alex Scheffer)