De finalisten van de EHS uit Lienden. (foto: Nelleke Brenkman)
De finalisten van de EHS uit Lienden. (foto: Nelleke Brenkman) Nelleke Brenkman

Eben-Haëzer School Lienden in finale bij Kinderuniversiteit

LIENDEN - De Wageningen University & Research (WUR) organiseert jaarlijks een ontwerpwedstrijd voor groep 5 - 8 van de basisschool. Het Wetenschapsknooppunt wil kinderen kennis laten maken met de wetenschap.

Op woensdag 3 april kwamen zo’n 70 basisschoolleerlingen, leerkrachten en ouders samen voor de finale van de Ontwerpwedstrijd over micro-biologie: “Kan jij met behulp van microben een goed leefbare omgeving voor 2050 ontwerpen?” Het was een pittige opdracht voor Jozua, Cathy, Hannelore en Tim. Van de 26 inzendingen waren ze bij de laatste vijf door naar de finale! Zonder prijs, maar wel met een certificaat gingen ze weer naar huis.

Filmavond Herberg De Aandacht


HETEREN - Bij Herberg De Aandacht is er donderdag 11 april een filmavond met 'Contact' (Robert Zemeckis, 1997).


Ellie Arroway (Jodie Foster) werkt als astronome bij een centrum dat contact met buitenaards leven zoekt. Op een dag ontvangt men boodschappen uit de ruimte met aanwijzingen om een speciaal ruimteschip te bouwen. Er ontwikkelt zich een machtsstrijd over wie de gevaarlijke ruimtereis mag ondernemen. Het levert een verrassend plot waarin de grenzen van wetenschap en geloof elkaar raken. Inleiding en nagesprek: Patrick Chatelion Counet, theoloog. Opgave 06 20544726 (Corina Vos).