Provinciale politici in Valburg tijdens debat in kader provinciale verkiezingen. (foto: Marij Feddema)
Provinciale politici in Valburg tijdens debat in kader provinciale verkiezingen. (foto: Marij Feddema)

Oproep aan gekozen provinciale politici:

Stop plannen railterminal!

OVERBETUWE - De bezorgde bewoners van Overbetuwe Overbelast hebben een brief gestuurd aan de nieuw gekozen Gelderse leden van provinciale staten en aan informateur Mark Boumans (burgemeester van Doetinchem).

Daarin doen zij een dringend verzoek om de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg te heroverwegen. Volgens Overbetuwe Overbelast ontbreekt het aan draagvlak voor de plannen en zijn er goede gronden om het afblazen van de plannen bij de coalitievorming te betrekken.

Zij wijzen daarbij onder andere op de meer dan duizend handtekeningen die zijn opgehaald tegen de plannen voor een railterminal. Deze zijn tijdens het door Overbetuwe Overbelast georganiseerde verkiezingsdebat aangeboden aan de deelnemende politieke partijen. Dat gebeurde in een meer dan volle zaal in De Viersprong in Valburg met vrijwel alleen maar tegenstanders van het plan.

In de brief aan de statenleden delen ze de bezwaren die in de petitie vermeld waren met de nieuwbakken volksvertegenwoordigers. Ongeveer de helft van alle statenleden is nieuw. Zij zijn ook uitgenodigd om eens kennis te komen maken met dit stukje Betuwe en de mensen die er wonen. Een zelfde uitnodiging is gestuurd aan de informateur. Met daarbij het nadrukkelijke verzoek om het afblazen van de plannen voor de railterminal te betrekken bij de coalitievorming in Gelderland.

De brieven kunt u lezen op www.overbetuweoverbelast.nl