Peringatan Ride Out

ELST - De Peringatan Ride Out 2019 editie 12 zal op zaterdag 13 april 2019 gereden worden. Er wordt stil gestaan bij de dood van Mr. Chr. R.S. Soumokil, voormalig president van de RMS (Republiek van de Zuid-Molukken). Elk jaar rijden honderden motorrijders mee, zowel Molukkers als niet Molukkers.

Zij doen dit om een humanitaire invulling te geven aan de Hari Peringatan middels het inzamelen van geld ten behoeve van de Molukse politieke gevangenen en de wederopbouw van de Molukken en niet te vergeten de strijd tegen de leegroof van de Molukken.

De stoet rijdt dit jaar in het midden van het land. Ze starten in Huizen, rijden naar Culemborg, vervolgens naar Vught en eindigen in Elst. De verwachting is dat er tussen de 500 en 600 motoren tussen 16:00 en 17:00 uur door Elst rijden om te eindigen bij de Molukse Stichting van Elst aan de Reijerstraat 39. Dit alles onder begeleiding van verkeersregelaars en de politie.

"Wij nodigen u uit om ze aan te moedigen en te aanschouwen zodra zij vanaf 16:00 uur Elst (rotonde bij sportpark de Pas) binnen rijden." Zij vervolgen hun weg via de Bussel, Kerkeakkers, De Kist en eindigen in de Reijersstraat.