Hanneke Muijs Hoksbergen met kunstwerk van haar het meisje van Elst. (foto: Rein C. De Jong)
Hanneke Muijs Hoksbergen met kunstwerk van haar het meisje van Elst. (foto: Rein C. De Jong)

Het meisje van Elst

ELST - Hanneke Muijs uit Heteren (Driel 1962) is na een tiental jaren in Afrika en Oman weer terug in Nederland. De verschillende culturen hebben veel invloed gehad op haar werk. Haar schilderijen hebben daarom ook betrekking op sociaal maatschappelijke en ook persoonlijke kwesties.

Haar werk trekt de beschouwer in een innerlijke wereld waarbij de liefdevolle relatie met mensen rondom voelbaar is. Het is een weerspiegeling van haar menszijn, een vrouw met levenslessen, omgezet naar een duidelijk positieve uitstraling. De sterk dynamische, abstracte werken zijn duidelijk herkenbaar door het spel met restruimtes en zwierige lijnen. Zij werkt met allerlei attributen die fungeren als kwast, acryl, verschillende soorten inkt en paraffine.

Voor deze expositie heeft zij zich ook verdiept in het verleden van de Grote Kerk in Elst. Het verhaal van het meisje in het Tempel | Kerk Museum heeft Hanneke uitgedaagd om haar een hedendaags gezicht te geven. Hanneke exposeerde reeds eerder in Afrika, Muscat, Dubai, Bologna, Madrid en meerdere plaatsen in Nederland.

De expositie 'Intrinsieke motivatie' is te bezoeken op de zaterdagen 6 april, 4 mei van 13.30 - 16.30 uur en op zaterdag 13 april (Museumweek) van 13.30 – 16.30 uur, tevens is het Tempel | Kerk Museum geopend en worden er rondleidingen gegeven. Het adres van de kerk is: Grote Molenstraat 2 in Elst. Meer informatie staat op www.pg-elst.nl en www.hannekehoksbergen.nl.