Gezellig koffie drinken.
Gezellig koffie drinken.

Dierengeluiden: Wandelaars op bezoek

HETEREN - In Heteren is een 55+ wandelclub, die elke donderdagmorgen een wandeling door een natuurgebied maakt. Tussen de 4 en 13 deelnemers verzamelen om half tien bij De Bongerd aan de Flessenstraat en gaan dan met de auto naar een beginpunt.

Ton Goossens, de initiatiefnemer, heeft dan al een keer voorgewandeld, zodat hij weet dat de wandeling ongeveer acht kilometer is. Zij hebben al in allerlei natuurgebieden gewandeld, zoals bijvoorbeeld De Blauwe Kamer, Mariƫndal, het Beekdal en bij Kasteel Doorwerth. Afgelopen donderdag was Ton jarig (hij werd 70!) en wilde graag een stop maken waar hij de deelnemers kon trakteren op koffie of thee en een gevulde koek.

Na overleg met het Landgoed Overbetuwe leek dat een goede plek om een pauze in te lassen. De wandeling was dit keer vlak bij huis door de uiterwaarden van de Rijn waar altijd van alles te zien is. De rivier is altijd levendig en er vliegen en zwemmen veel vogels zoals ganzen, meerkoeten en eenden. Om deze tijd zijn er natuurlijk ook kieviten en scholeksters te zien. Het was een gezellige wandeling met een feestelijke kop koffie in de kantine van de camping.

"Wil jij ook eens met een groepje wandelen, dan kun je de Rode Torenwandeling maken die begint bij De Bongerd en loopt bij ons over de camping langs de kantine. Zin in een kop koffie of thee, meld dat dan even een dag van te voren op telefoonnummer 026 4742233, zodat wij kunnen zorgen dat de koffie klaarstaat. Vind je het leuker om met de 55plussers mee te wandelen, meld je dan aan bij Ton Goossens op telefoonnummer 026 3791116."