De familie Manuels voor de hervormde kerk van Driel (ca. 1910). (foto: Historische Kring Driel)
De familie Manuels voor de hervormde kerk van Driel (ca. 1910). (foto: Historische Kring Driel)

Virtuele wandeling door oud-Driel

DRIEL – Dit jaar bestaat de Historische Kring Driel vijf jaar. De vereniging beschikt inmiddels over een uitgebreid archief bestaande uit historische foto’s én documenten zoals: plattegronden, krantenartikelen en beschrijvingen van gebeurtenissen en personen. Voor de vereniging de hoogste tijd om dit archief te ontsluiten middels een lezing.

Op vrijdagavond 12 april organiseert de Historische Kring Driel aan de hand van historische foto’s en plattegronden een ‘virtuele wandeling’ door oud-Driel van vóór WOII. Deze visueel aansprekende lezing wordt verzorgd door Thea van Rijsewijk die als kerngroeplid aan de historische vereniging van Driel verbonden is.

De lezing is gebaseerd op beschrijvingen van de Drielse amateurhistorici, de heren Theo Essers en Benjamin Jansen, die beiden alle woningen met bewoners in Driel van vóór WOII hebben vastgelegd. Thea van Rijsewijk heeft bij deze beschrijvingen historische foto’s en plattegronden uit het archief van de vereniging gezocht, waardoor een ‘virtuele wandeling’ is ontstaan. Centraal in deze lezing staan de Kerkstraat, Dorpsstraat en Broekstraat.

De voordracht begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Oldenburg aan het Hofplein 1 in Driel. Voor leden van de Historische Kring Driel is de toegang gratis, niet-leden betalen ter bestrijding van de kosten 2,50 euro.