Afbeelding
Foto:

Pianoleerlingen geslaagd

NEDER-BETUWE - Aan de jaarlijkse piano-examens die overal in Nederland plaatsvinden in maart en april hebben ook enkele leerlingen uit de Neder-Betuwe meegedaan, met goed gevolg.


Op zaterdag 30 maart slaagden Lukas Boon (10 jaar, Ochten), en Annemee van Merkestein (11 jaar, Ochten) voor graad A1, Maryam van der Wulp (11 jaar, Kesteren) voor A2, Anne-Louise van Lutterveld (11 jaar, Kesteren) voor B1 en Annerieke Boot (14 jaar, Dodewaard) voor D2. De eerste drie hebben les van Irene Postma in Kesteren, de andere twee van Carla van de Pol in Opheusden. De examens werden afgenomen door pianodocenten die aan de EPTA (European Piano Teachers Association) zijn verbonden en vonden plaats op het Conservatorium in Arnhem. Ook deden er leerlingen uit Arnhem mee. Er was duidelijk hard gewerkt: Er werd mooi en muzikaal gespeeld, en er werden ook goede cijfers gehaald voor de theorie-examens. Voor elke leerling had de jury zowel complimenten (een 'top') en advies hoe aan verbetering zou kunnen worden gewerkt (een 'tip'). Al met al werkte het heel motiverend voor alle deelnemers.

Rabobank Clubkas Campagne

'Steun de KBO en de SAB met uw stem!'

LINGEWAARD - "U kunt ons, de KBO Bemmel-Doornenburg en de SAB (Stichting Senioren Actief Bemmel, waarin de gesubsidieerde activiteiten zijn ondergebracht), net als voorgaande jaren in deze campagne steunen met uw stemmen."

Op 15 april gaat de campagne weer van start en elke stem telt.