Hoe wordt 'n krant gemaakt?

ELST - Bent u ook weleens benieuwd, als u de krant leest, hoe komt men aan al dat nieuws.? Hoe wordt een krant gemaakt? Op woensdag 10 april komt Jacqueline Bekker bij Vrouwen van Nu in Elst vertellen hoe een krant wordt gemaakt. Jacqueline is chef eindredactie en vormgever van de regionale krant De Gelderlander.

Hoe komen zij aan het nieuws? Welke criteria hanteren zij? Hoe wordt het nieuws geselecteerd. Anders gezegd: wat is nieuws en wat komt er zoal bij kijken om het nieuws in de krant te krijgen. Wat is journalistieke ethiek en waarom is er zoveel aandacht aan bijvoorbeeld voetbal?

Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt. Daarnaast zal Jacqueline u graag het een en ander vertellen over het aantal edities, het verspreidingsgebied, hoeveel journalisten er zijn en meer van dat soort algemene zaken. Ook van belang en interessant: welke bedreigingen zijn er? Heeft de papieren journalistiek nog wel een toekomst?

De journalisten, zeggen altijd met enige trots: Onze krant ‘De Gelderlander’ is de grootste regionale krant van Nederland, maar zij willen ook de 'beste regionale krant' zijn. Of dat lukt, is aan de lezer. Zij doen in elk geval hun best.

Dit belooft een mooie en interessante avond. Wilt u hier ook meer van weten, kom dan op 10 april naar deze avond. Toegangsprijs voor gasten is 5,50 euro. Voor leden gratis. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34, Elst.

Meer informatie over Vrouwen van Nu afdeling Elst staat op www.vrouwenvannu.nl/elst-eo.