Van links naar rechts: de heren Akkerman, Hommersom, Martijn, Hermse en van Luunen. (foto: B. van Beek)
Van links naar rechts: de heren Akkerman, Hommersom, Martijn, Hermse en van Luunen. (foto: B. van Beek)

Jubilea Ehbo Dodewaard

DODEWAARD - Op maandag 25 maart zijn tijdens de algemene ledenvergadering vier personen gehuldigd bij de KNV-ehbovereniging Dodewaard.

Ardjan Akkerman voor tien jaar lidmaatschap en de heren Wim Hommersom, Teun van Luunen en Wim Hermse zijn al 25 jaar in het bezit van een geldig ehbo-diploma. Alle vier hebben ze al meerdere keren personen geholpen in vervelende omstandigheden. Iedereen begrijpt dat het heel prettig was voor de slachtoffers die ze, door de opgedane kennis, vakkundig konden helpen. Naast bloemen ontvingen zij tevens de zilveren ehbo-speld.

Dokter Martijn stopt na 46 jaar als docent bij de Dodewaardse vereniging. Vanaf 1973 heeft hij talloze mensen opgeleid en hun de kennis en kunde meegegeven om te handelen in de situatie van Eerste hulp bij ongelukken. De vereniging is de heer Martijn veel dank verschuldigd voor zijn langdurig inzet voor de lokale ehbo. Als dank werd hem een horloge met inscriptie overhandigd.

"Wilt u ook anderen kunnen helpen, wanneer er een ongeluk(je) plaatsvindt? Volg een ehbo-cursus! Wilt u alleen een AED-certificaat? Ook dat is mogelijk. Kijk eens op www.ehbo-dodewaard.nl en wees welkom bij onze vereniging."