Rien Mouw op pad voor nieuwe foto's. (foto: Rien Mouw)
Rien Mouw op pad voor nieuwe foto's. (foto: Rien Mouw)

PCOB Kesteren zwerft

met Rien Mouw over de Veluwe

KESTEREN – Op woensdag 10 april ontvangt de afdeling Kesteren van de PCOB de professioneel maker van digitale klankbeelden Rien Mouw. Hij komt met eigen apparatuur in beeld en geluid ons vertellen over zijn zwerftochten over de Veluwe. Hij woont op de Veluwe, in Doornspijk, het dorp dat ligt tussen Nunspeet en Elburg.

Voordat Rien Mouw begon met natuurfotografie schreef hij een lees-kijkboek getiteld: 'Dieren op het Spoor' en twee kinderboeken. Sinds 1986 verzorgt hij digitale klankbeelden over de Veluwe Hij fotografeert met een digitale Sony a77 en gebruikt lenzen van Carl Zeiss en Sony. Rien laat beelden zien – en vertelt daarbij live met zijn typische vertelstem – over de seizoenen op de Veluwe. Alle jaargetijden komen voorbij, met hoogtepunten in flora en fauna. Een absoluut hoogtepunt van de presentatie is een bezoek aan een aantal, nog op een bijzondere manier levende, oude Veluwenaren.

Alhoewel de bijeenkomst in de eerste plaats bedoeld is voor de leden, zijn alle senioren welkom. De plaats van samenkomst is in het Fanfare-oefenlokaal op Sportpark de Leede in Kesteren, Joachim van Hoemenstraat 2. De bijeenkomst begint om 14.30 en eindigt om 16.30 uur. Voor koffie of thee vooraf en een drankje tijdens de pauze betaalt men in totaal twee euro.

De honderd leden van de Protestants-Christelijke OuderenBond afdeling Kesteren en Omstreken wonen tussen Zetten en Ingen. "Uiteraard schrijven wij een ieder desgewenst graag in als lid!"