Liturgie in dagen voor Pasen

DRIEL - Het Triduum Sacrum (de heilige drie dagen): Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Drie bijzondere vieringen ter voorbereiding op het Paasfeest. Vieringen die samen één viering zijn, over drie dagen verspreid. Vieringen met een eigen rijke liturgie. Maar ook een liturgie die er vroeger anders uitzag.

Ds. Ella Kamper uit Driel gaat in op de ontwikkeling en de achtergrond van deze driedaagse eredienst ter voorbereiding op het Paasfeest. Ook staan we stil bij de verschillende liturgische gebruiken en liturgische mogelijkheden in deze viering. De bedoeling is om meer inzicht te krijgen in de viering van Het Triduum Sacrum en de vele liturgische elementen van deze viering. Een aanrader voor wie betrokken is bij liturgie en eredienst!

Hebt u orden van dienst van de viering van het Triduum Sacrum? Neemt u ze dan mee op 4 april in Ons Gebouw, Ausemsstraat 3 in Driel. Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. Dit is een activiteit van de regionale werkgroep V&T, Het Gele Boekje, www.gele-boekje.nl.