Sponsorloop Sint-Willibrordusschool

HERVELD - Op vrijdag 12 april gaan de kinderen van de Sint-Willibrordusschool weer op pad voor de sponsorloop. Deze wordt georganiseerd door de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede Groep) in Herveld.

Het doel waarvoor de kinderen wandelen is dit jaar de zorg voor diverse families in Tanzania die een gehandicapt kind of een albino kind hebben. Zij kunnen de extra kosten voor deze kinderen niet betalen (denk daarbij aan kosten voor medicijnen en medische zorg maar ook de reguliere kosten voor deze kinderen zijn (te) hoog).

Het tweede doel is de leermiddelen en schoolmeubels voor de school die al gerealiseerd is, mede door de inzet van de kinderen tijdens voorgaande sponsorwandelingen en door de inzet van de leden van de MOV. De kinderen krijgen een sponsorkaart mee voor deze wandelactie en mogen hiermee mensen benaderen die hen voor een bedrag willen sponsoren. Men kan de kinderen sponsoren voor een bedrag per rondje, maar er mag ook een vast bedrag gegeven worden. Op deze manier kan elk kind zijn bijdrage leveren aan een kind dat elders in deze wereld woont maar onder minder welvarende omstandigheden en dat ‘anders’ geboren is.

"Wij hopen dat u onze doelen voor Tanzania wilt steunen en de kinderen wilt sponsoren als ze aan de deur komen. Op 2 april krijgen ze de kaart mee, dus vanaf die dag kunt u ze verwachten!"