Afbeelding

Juf Marieke stopt na 40 jaar onderwijs

'Onderwijs is meer veranderd dan het kind'

DRIEL - Juf Marieke Hendriks verlaat na veertig jaar het onderwijs. Op vrijdag 29 maart was haar afscheidsfeest op basisschool De Meeuwenberg in Driel.

Terugblikkend concludeert ze dat het onderwijs er in de afgelopen tijd niet makkelijker op geworden is, maar wel beter. “Er is nu meer zicht op de individuele leer- en ontwikkelbehoeftes van kinderen. Dat verandert de taakstelling van het onderwijs.” Juf Marieke heeft het aan den lijve ervaren. Ze startte in 1989 als groepsleerkracht in Driel en voegde daar gaandeweg haar functie als interne begeleider aan toe. Als IB-er was ze integraal verantwoordelijk voor de leerlingenzorg.
Oud-leerlingen en ook de huidige kinderen waar ze mee werkt noemen haar een lieve vrolijke juf die heel veel warmte uitstraalt. Volgens juf Marieke zijn de kinderen niet veel anders dan decennia geleden. “Ook nu willen kinderen graag positieve aandacht en voelen ze zich veilig als ze geaccepteerd worden zoals ze zijn.” Ze blikt terug op een fantastische loopbaan in het onderwijs en neemt met weemoed afscheid van De Meeuwenberg.